Dorst – De foto-expositie ‘Levende Stenen’ van Margret Tielemans wordt zaterdag 28 april om 15.00 uur geopend.

Foto-expositie 'Levende Stenen'

Foto-expositie 'Levende Stenen'

Vrijwillig Verbonden

De Marcoenkerk is gebouwd met stenen, waarschijnlijk van de steenfabriek in Dorst. Nu 100 jaar later is de steenfabriek er niet meer, het kerkgebouw staat er nog. Vrijwilligers, “levende stenen”, dragen een steentje bij aan het in stand houden van de kerk als gebouw en als gemeenschap.

Deze “levende stenen” staan centraal in de foto expositie van Margret Tielemans. De foto’s laten blije, gedreven en betrokken vrijwilligers zien. “Op een dinsdagochtend, ik fotografeerde de tekst op het kerkgebouw, was de kerkdeur open. De grote schoonmaak van de kerk was in volle gang. Ik ontmoette er een groep gewone, bijzondere mensen.

Dit was het begin van dit fotoproject, waarbij ik alle aspecten van het vrijwilligerswerk binnen deze kerk vast heb gelegd,” aldus Margret.

Foto Expositie
Zaterdag 28 april 2012 – Opening foto expositie
U bent van harte uitgenodigd. Muzikale omlijsting: Jan-Marie Wouters

15.00 uur de kerk is open
15.30 uur welkom door Corry van den Bosch aansluitend officiële opening door Frits Wielders

Tot en met 13 mei 2012 is de foto expositie te bezichtigen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur of na telefonische afspraak. Marcoenkerk Dorst, Baarschotsestraat 87, 4849 BK Dorst

Margret Tielemans (1966, Oosterhout) volgde na het behalen van het Gymnasium-diploma de Hogere Laboratorium School in Etten-Leur. Gedurende 10 jaar was Margret werkzaam bij TNO in Rijswijk en Leiden waar ze betrokken was bij een aantal wetenschappelijke onderzoeksprojecten. In het jaar 2000 besloot Margret het roer om te gooien. Ze keerde terug naar Brabant, koos voor fotografie, dat haar altijd al boeide, volgde de dagopleiding aan de Fotovakschool te Apeldoorn en vestigde zich als fotograaf in Dorst. Naast haar werk als zelfstandig fotograaf volgde Margret de Fotoacademie in Amsterdam en beëindigde deze opleiding in 2010.