Op zaterdag 4 maart a.s. van 11.00 tot 15.00 uur deelt de Werkgroep Oosterhout Duurzaam voor de 3e keer GRATIS boompjes en struiken uit aan de inwoners van de gemeente Oosterhout op diverse locaties.

Afhaallocaties:

Braat groenbeleving, Achterstraat 6b, Den Hout

Zwarte bes, gelderse roos, rode kornoelje, kardinaalsmuts, hazelaar, sierappel, tamme kastanje, winterlinde, knotwilg en gewone/conference peer

Mek, Veerseweg 100, Oosterhout

Bessenstruiken, framboos, vlinderstruik, wilde appel, jasmijn, sneeuwbalspirea en meidoorn

Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Dorst

Appel- en perenboompjes

Floralia Park, Beneluxweg 63, Oosterhout

Sporkehout, mahoniestruik, wilde kers, sleedoorn, lijsterbesspirea, katwilg

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant, Helleke 13, Oosterhout

Zoete kers, meidoorn, witte berk, krentenboom, knotwilg en lijsterbes

Alle boompjes/struiken zijn klein (40, 60, 80, 100 cm) en hebben geen aarde/kluit. U kunt deze makkelijk op de fiets vervoeren.

Het groen wordt ter beschikking gesteld door Groenbeleving Braat, Hoveniersbedrijf Eric Kuipers, Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant en de Gemeente Oosterhout.

Wij kiezen ook dit jaar weer voor een grote variëteit aan boompjes en struiken om de biodiversiteit te verhogen. Als je een boom plant maak je een leefgebied voor planten en dieren. Denk aan hommels, wilde bijen en vlinders. Maar vooral geniet je er zelf van: mooie bloesems, het groen en misschien een eigen oogst.

Dit jaar worden wij ondersteund door de scouts van Scouting Erasmus. Zij delen dit jaar struiken uit en staan met een stand in het Winkelcentrum Zuiderhout en Floralia en gaan met een kar de wijk in. Ook delen zij zakjes thee uit van Wilder Land. Wie het nog niet kent: thee samengesteld van (on)kruiden die afkomstig zijn van ingezaaide akkerranden.