Vriendenclub ’t Zooike zet “Dorst op Stelten”. Op zondag 31 augustus is het centrum van Dorst afgesloten, omdat het is omgebouwd tot een arena waar teams een sportieve strijd aangaan.

Dorst op Stelten is een zeskamp voor jong en oud. Ieder jaar zijn er spectaculaire spelonderdelen waar de deelnemers worden uitgedaagd op snelheid, behendigheid of kracht. Net als het afgelopen jaar is er een competitie voor senioren en junioren. Voor beide categorieën wordt gestreden om de eer en voor de winnaars staat de wisselbeker weer klaar. Dit jaar nemen totaal 17 teams deel aan dit evenement; 10 seniorenteams en 7 jeugdteams. Met bijna 200 deelnemers is de Dorstse Arena goed bezet.

Kracht, behendigheid, tactiek en durf dat zijn onder meer de vaardigheden  die van de deelnemers worden gevraagd. Diverse spectaculaire spellen staan in de ‘arena’ opgesteld.

Dit jaar hebben we de volgende leuke en originele spellen:
–       Survivalbaan; een zwaar parcours met veel hindernissen waar de deelnemers om en om zoveel mogelijk keer door heen moeten rennen
–       Buikschuifkussen: inmiddels al vele jaren te zien tijdens Dorst op Stelten, maar het blijft leuk voor deelnemers en kijkers
–       Tobbedansen: op een band glijden van een 6 meter hoge helling en dan landen in een goedgevulde waterbak
–       Ballenbak de Luxe: Wie kent het niet, de ballenbak bekend van de fastfood keten? Wij hebben hier een leuk spel op bedacht.
–       Bungee Run: hardlopen maar dan met extra weerstand omdat de deelnemers vastgebonden zijn aan een elastiek
–       Sneeuwballengevecht: We creëren in Dorst een winters tafereel midden in de zomer. En in de winter moet je sneeuwballen gooien. Twee teams gaan tegelijkertijd de strijd aan in een gevecht, met echte sneeuw!!

Voor het publiek is er voldoende gelegenheid om de deelnemers aan het werk te zien. Daarnaast is het dorpsplein gezellig ingericht, is er een bar en muziek. Ook voor de kinderen die niet deelnemen is gezorgd, voor hen  staat een springkussen klaar en als het warm is een lekker bad vol water.

Dorst op Stelten wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors en de gemeente Oosterhout.

Dorst op Stelten begint om 10.00 uur en tot ca. 17 uur. De prijsuitreiking vindt rond 19 uur op het plein aan de Spoorstraat in Dorst.