Als ik op een woensdagavond langs het voetbalveld loop zie ik een aantal meisjes over het veld achter een bal aan rennen. Omdat ik voetbal echt een sport vind voor jongens, blijf ik nieuwsgierig even staan. Al vrij snel heb ik in de gaten dat deze meisjes er ook wat van kunnen!

Na de training besluit ik een praatje te maken met de trainster van het meisjeselftal, Desireé Dilven. Ik ben vooral benieuwd of er al langer training wordt gegeven aan meisjes bij Neerlandia’31.

Haar verhaal vind ik erg inspirerend, omdat het opstarten van dit meisjesteam namelijk een initiatief van haar tienjarige dochter is geweest.

Desirée vertelt dat ze samen met haar dochter langs de lijn van het voetbalveld naar een wedstrijd staan te kijken als haar dochter vraagt wanneer ze ook kan gaan voetballen.

Desiree geeft hierop als antwoord: “Als je zeven andere meisjes vindt die ook willen gaan voetballen, dan ga ik jullie coachen en trainen”. Haar dochter laat daar geen gras over groeien. Samen stellen ze een leuke brief op en delen die uit op school. Hieruit blijkt dat er behoorlijk wat animo voor is.

Nu zijn er al 13 meisjes in de leeftijd van 11 tot 13 jaar die meedoen in het team. Toch hoopt Desireé dat nog meer meiden die willen gaan voetballen zich, aanmelden bij Neerlandia’31. Het aanmelden geldt niet alleen voor de meiden in de leeftijdsklasse van haar dochter, maar ook voor oudere en jongere meiden.

Meiden die zich aanmelden worden in een groep gezet met leeftijdsgenoten en zullen één avond in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd tegen een ander meisjesteam spelen.

Een eventuele ‘proeftraining’ om voetbal eens uit te proberen behoort ook tot de mogelijkheden. Het is natuurlijk leuk als er een aantal meisjes- en damesteams Neerlandia’31 vertegenwoordigen
binnen de voetbalcompetitie.

Ik hoop daarom dat ze dit kunnen voortzetten en er eventueel teams aan kunnen toevoegen. Als je zelf nieuwsgierig bent geworden, kan je voor meer informatie kijken op de site: www.neerlandia31.nl

Voor inlichtingen of vragen mag je mailen naar ddilven@casema.nl of bellen naar 06-13970946.

Redactie (De Dorstlezer)