Branden in Dorst hoge prioriteit

[Bewonersbrief] Gemeente Oosterhout, Bewonersbrief, Oosterhout, 26 augustus 2012

Aan de inwoners van Dorst

Inwoners van Dorst wordt gevraagd alert te zijn en verdachte zaken te melden

Branden in Dorst hoge prioriteit

In de nacht van zaterdag op zondag heeft in Dorst op verschillende plekken brand gewoed. Eerder deze week waren er ook al twee branden in Dorst. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Met deze brief willen gemeente en politie u laten weten dat we deze zaak hoog opnemen en dat we er alles aan doen om deze zaak op te lossen. Daarnaast willen we u vragen om extra alert te zijn en verdachte zaken onmiddellijk te melden.

Wat is er aan de hand?

Net als vorig weekend vonden ook nu de branden plaats in de directe omgeving van de Vliert en de Vijftigbunderweg. Ondanks dat de politie vannacht met meerdere eenheden ter plaatse was, ontstond er op de Sparrenlaan tegen 6 uur vanochtend nog een brand. Het betrof vannacht autobranden en een buitenbrandje. In tegenstelling tot vorige keer, waarbij asbest is vrijgekomen, is deze keer vastgesteld dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De politie is aan het onderzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is. Het kan zijn dat de politie bij u aan de deur komt om navraag te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat u ongerust bent. Politie, gemeente en brandweer nemen deze zaak dan ook hoog op. Met de politie is nadrukkelijk afgesproken dat zij deze zaak hoge prioriteit geven.

Wat kunt u doen?

Politie, brandweer en gemeente adviseren u om geen brandbaar materiaal op de openbare weg of op de oprit achter te laten. Verder raden we u aan uw auto in uw gezichtsveld of zo mogelijk bij voorkeur achter een gesloten hek of in uw garage te parkeren. Wij hopen natuurlijk dat de branden niet meer voorkomen, maar we vragen u wel om alert te zijn en ogen en oren open te houden. We hebben met het buurtpreventieteam in Dorst afgesproken dat ook zij extra alert zullen zijn.

Als u meent een acute verdachte situatie te zien, kunt u altijd 112 bellen. Heeft u informatie voor de politie die geen spoed vereist, belt u dan 0900 – 8844.

Samen met u hopen we de rust in Dorst te kunnen bewaren en deze zaak tot een goed einde te kunnen brengen.

Wij houden u zo veel mogelijk op de hoogte via onze websites: www.buurtpreventie-dorst.nl , www.nieuwsuitdorst.nl , www.oosterhout.nl en www.politie.nl

postadres Postbus 10150,4900 GB Oosterhout telefoon: 140162 | bezoekadres Slotjesveld 1 Oosterhout fax: (0162) 42 31 74

e-mail stadhuis@oosterhout.nl | internet www.oosterhout.nl