De herfst brengt veel afgevallen blad met zich mee van gemeentelijke bomen. Daarom zet de gemeente Oosterhout op verschillende plaatsen bladkorven neer om het afgevallen blad te verzamelen dat in privétuinen terecht komt. Woont u in de buurt van zo’n bladkorf, dan is het belangrijk te weten dat de korf alléén bedoeld is voor blad wat van gemeentebomen afkomstig is; blad van uw eigen bomen dient u voor u meest geschikte manier af te voeren (groenbak, milieustraat) of te composteren.

Wat kan er in de bladkorf?

Er mogen geen takken, stronken, plastic, papier, puin, onkruid, of andere vormen van afval in de korven gegooid worden, omdat daardoor het ledigen bemoeilijkt wordt en de stortkosten onnodig hoog worden. Bij misbruik en/of diefstal wordt de korf verwijderd c.q. niet teruggeplaatst.

Waar komen bladkorven?

Helaas is het aantal beschikbare bladkorven beperkt. Daarom is besloten om de bladkorven te plaatsen op plekken waar een concentratie is van veel gemeentelijke bomen en dus veel blad is. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden en dat niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Als er geen bladkorf in uw straat staat en er valt toch blad van gemeentelijke bomen in uw privétuin, kunt u dat blad verzamelen en in een dichtsbijstaande bladkorf bij u in de buurt deponeren. De bladkorven worden regelmatig geledigd.

Bladkorven 2013

Bladkorven 2013