dreamvillageHet Oosterhoutse muziekfestival Dream Village, dat in 2010 de eerste editie beleefde, verhuist dit jaar naar het Koutereind op de grens van Dorst en Breda (achter bedrijventerrein Minervum). Dit omdat de eerdere locatie, Sportpark Heihoef, inmiddels plaats heeft gemaakt voor een crematorium.

“Het was even spannend. Je hebt toch behoorlijk wat ruimte nodig én het moet goed bereikbaar zijn voor het publiek”, vertelt Arno van der Star van Eye4Dance uit Breda. “Maar het is gelukt. We hebben aan het Koutereind, een straat aan het randje van de gemeenten Oosterhout en Breda, veel ruimte gevonden. Zo kunnen we van 3 naar 6 hectare groeien.”

Het festival vindt plaats op zaterdag 5 september. “Ook een stuk groter dan vorig jaar”, vertelt Van der Star. “Er komen acht podia, met onder meer muziekstijlen als hardstyle en house. Het aantal kaarten gaat omhoog naar 15.000.”

Bewoners Dorst in actie tegen festival Dream Village

“Ik gun iedereen zijn pleziertje. Maar een dancefestival, pal achter ons huis. Dat zien mijn gezin en ik absoluut niet zitten”, vertelt Geert de Haas, bewoner van de Rijksweg in Dorst.

Hij heeft het over het festival Dream Village, dat zaterdag 5 september plaatsvindt op het Koutereind, op de grens van Dorst en Breda (achter bedrijventerrein Minervum). Er komen acht podia en 130 acts. Er wordt gerekend op 15.000 bezoekers.

De Haas is inmiddels, samen met een buurman, een handtekeningenactie gestart. De komende week gaan ze bij inwoners langs de deur met één doel: zorgen dat het festival geannuleerd wordt.

bron: bndestem.nl