Het is bijna zover. Voor de tweede keer wordt in samenwerking met verschillende veiligheidspartners de gratis toegankelijke veiligheidsmarkt georganiseerd in Oosterhout. We zijn erg verheugd dat veel organisaties deelnemen aan dit evenement voor en door Oosterhout en haar kerkdorpen. Ons doel is natuurlijk niet alleen om zoveel mogelijk bezoekers enthousiast te krijgen voor het vrijwilligerswerk dat we met zijn allen doen, maar jullie als buurtpreventieteams efficiënt in contact te brengen met de verschillende veiligheidspartners. De opening van de veiligheidsmarkt zal zijn om 10.30 uur en wordt verricht door Burgemeester Buijs.

Theater De Bussel, Torenstraat 10, Oosterhout
Van 10.00 uur tot 16.00 uur

Gedurende het evenement zullen er doorlopend presentaties worden gegeven door deelnemende organisaties. Deze vinden plaats op een podium voor de grote trap in de foyer. Ook buiten voor het theater is er van alles te doen. U kunt een kijkje nemen in een politieauto, zien wat een vrachtwagenchauffeur niet ziet (dodenhoek) en zelf ervaren in de auto-kantelsimulator van verkeerschool Willem Verboon, hoe het is om uit een verongelukte auto te kruipen.

Het evenement zal op verschillende manieren worden aangekondigd en onder de aandacht worden gebracht bij de diverse doelgroepen. We vragen jullie ons hierin te helpen en bij uw buurtbewoners vooraf de markt bijvoorbeeld via social-media of jullie nieuwsbrief onder de aandacht te brengen. Er is op onzeFacebookpagina een event aangemaakt die jullie ook kunnen delen.

Tijdens het evenement zal de ORTS filmopnames maken die later zullen worden uitgezonden. Tijdens de beurs is er vanaf 15.00 uur een radio-uitzending die geheel in het teken zal staan van deze veiligheidsbeurs.

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom op deze markt. Er is een groot springkussen in de vorm van een brandweerkazerne en een schminkstand. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd en een privé rondleiding in de brandweerkazerne winnen.

Mochten er vooraf nog vragen zijn of zaken moeten worden toegelicht vernemen we dat graag van jullie. We kijken uit naar jullie komst. We vinden het fijn dat zoveel organisaties zich inzetten voor een veiliger Oosterhout. Dit is een continue uitdaging en we blijven samen werken aan dit doel.

Tot zaterdag 6 april in De Bussel!

Frank Boermans
Voorzitter Buurtpreventie Oosterhout