Om de strijd aan te gaan tegen het zwerfafval in Oosterhout, doen we ook dit jaar weer mee aan de actie Nederland Schoon. In de week van 4 tim 9 maart 2013 gaan wij als gemeente aan de slag, maar wij kunnen het niet alleen: Samen zorgen we voor een schone buurt, dus doet u ook mee?

Opgeven kan voor 11 februari 2013 bij de gemeente Oosterhout (zie gegevens in de PDF).

Doet u mee?
In ruil voor uw inzet stelt de gemeente hulpmiddelen ter beschikking. Daarmee kunt u, samen met uw buurtbewoners of scholieren, uw buurt schoonmaken. Want een schone buurt zorgt voor een fijne woonomgeving!

Wat is zwerfaval?
ZwerfafvaI is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Ais afval op straat of in de natuur terechtkomt en niet wordt opgeruimd, duurt het soms jaren tot het is vergaan.

MEK Oosterhout organiseert zwerfafvalbingo!
Van 4 tim 8 maart 2013 organiseert het MEK een bingo op uw eigen school, geschikt voor middenen bovenbouw. U regelt een spelleider en wij regelen de rest. Meer informatie of opgeven? Neem contact op via info@mek-online.nl of bel naar 0162-457446.

Lespakket voor scholen
Voor scholen zijn er speciale lespakketten te bestellen bij de stichting Nederland Schoon, via de website www.nederlandschoon.nl. Ais u een schoonmaakactie bedenkt, dan kunt u daar ook subsidie voor aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website www.oosterhout.nl. via inwoners > wonen en leven > subsidies> buurtzapbudget.