Surplus biedt informatie, advies en ontspanning.

Binnenkort start er weer een nieuwe ochtend- en avond groep Dementie en Nu.
Tijdens acht wekelijkse bijeenkomsten worden allerlei thema’s besproken rondom dementie. Zoals: wat is dementie? Hoe verandert beleving en daardoor ook gedrag? Hoe gaat u om met onrust, boosheid of juist passiviteit? Waar kunt u zorg en ondersteuning vinden? Maar ook over hoe mantelzorgers goed voor zichzelf kunnen zorgen door grenzen aan te geven en balans te houden.

De groepen gaan van start op:
Donderdagavond 21 maart van 19 uur tot 21 uur in Activiteitencentrum De Slotjes
Donderdagochtend 18 april van 10 uur tot 12 uur in Activiteitencentrum De Slotjes

Gratis aanmelden is mogelijk via de website www.mantelzorgoosterhout.nl/agenda. Bel voor meer informatie naar Surplus: 0162-748600.

Kan of wil uw naaste niet alleen zijn in de tijd dat u de cursus volgt? We denken graag met u mee!
Zo is er in de Slotjes de Ontmoetingsplek, waar iedereen die met dementie te maken heeft kan aanhaken voor een gezellige ochtend. Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u hier terecht voor een activiteit, praatje of een goed gesprek.

Bent u naast de cursus op zoek naar informatie of contact?
Houd dan het programma van het maandelijkse Alzheimer café in de gaten. Deze thema-avond wordt elke laatste maandag van de maand georganiseerd. Maandelijks vertelt een specialist over een onderwerp rond dementie. Denk aan een psycholoog die vertelt over het omgaan met veranderend gedrag, een notaris die het levenstestament toelicht of een therapeut die tips geeft over de kracht van muziek. Vanaf 19 uur is het mogelijk om binnen te lopen. Vanaf 19