Op zondag 23 juli 2017 vanaf 20.00 uur tot 22.30 uur gaat het Zomer Orkest Nederland een concert verzorgen op het Dorpsplein in Dorst.

Het Dorpsplein zal worden ingericht als terras met zitbanken, tafeltjes, stoelen en een toiletvoorziening.

Er is een bar aanwezig, verzorgd door Kirsten en Alex Nooren van café Dorpzicht.

Het Zomer Orkest Nederland bestaat uit 70 jonge musici in de leeftijd tussen de 18 en 23 jaar. De doelstelling van het Zomer Orkest Nederland is het promoten van de blaasmuziek in de ruimste zin van het woord. Verder biedt het Zomer Orkest Nederland aan jonge getalenteerde dirigenten de mogelijkheid een goed en enthousiast orkest te leiden. Ontwikkeling van talent is een belangrijk streven van het Zomer Orkest Nederland. Met uitstekende begeleiding en een ZON-waardige concertlocatie (Dorpsplein Dorst) geven wij jong talent een podium.

In het weekend van 23 juli 2017 verblijft ook het Vakantieorkest Ad Hoc in Dorst en zal op zondagavond aanwezig zijn op het Dorpsplein. In het voorprogramma vanaf 19.00 uur zal een optreden worden verzorgd door het orkest Suryana. Dit is een orkest van 30 Syrische christelijke vluchtelingen. Ze komen uit de omgeving Damascus. De grote animator achter dit orkest is kapelaan Jochem van Velthoven.

Bij minder gunstige weersomstandigheden wordt het concert verplaatst naar de sportzaal bij Dorpshuis de Klip.

Er zijn voor de bezoekers geen kosten aan verbonden, gratis entree.

Voor meer informatie; Walther Hoosemans 0630140140.