Week van Nederland Schoon 20 t/m 26 maart

20 tot en met 26 maart staat in het teken van de landelijke actie Nederland Schoon. Tijdens de week van Nederland Schoon gaan de gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. Oosterhout doet dit jaar voor de vijftiende keer mee aan de actie. Er hebben zich bijna 2400 inwoners aangemeld.

Wethouder Witte: “Ik vind het elk jaar weer geweldig dat zoveel mensen samen de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan om hun buurt weer schoon te maken. Maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn, als iedereen zijn afval gewoon in de prullenbak zou gooien. Daarom blijven we werken aan voorlichting en positieve communicatie. Het gedrag van mensen is helaas moeilijk te beïnvloeden, maar we blijven er op in zetten. Dank aan alle opschoners!”

Oosterhout Schoon De Stichting Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl) zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.