Dat is een goede vraag! Wilt u ook het antwoord weten? Kom dan op woensdagavond 11 oktober naar activiteitencentrum De Bunthoef, waar Michiel Teunis u zal informeren. Deze informatieavond wordt georganiseerd door Surplus Informele zorg en is met name bedoeld voor mantelzorgers.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over mantelzorg en hoe je dit er “even” naast doet. Waar loop je tegen aan en zijn er oplossingen? Wanneer en waar kun je aan de bel trekken? En wie wil er met je mee kijken? Hoe deel ik mijn leven in en houd ik tijd over voor andere dingen? Vragen over zorg, wonen, welzijn, werk, en financiën komen deze avond aan de orde. Michiel Teunis geeft informatie over de mogelijkheden die er zijn om de mantelzorger te ondersteunen, eventueel regelt hij zelfs die zorg of ondersteuning zelf.

Het zorgen voor je partner, vader, moeder, kind, broer of buurvrouw doe je vanzelfsprekend als dit noodzakelijk wordt door een ziekte, vanwege ouderdom of een handicap. Niemand wil dit, maar het overkomt je. Inmiddels zorgen in Nederland al zo’n 4 miljoen mensen voor een naaste. En dit aantal is groeiende. Veel van die mantelzorgers hebben naast dat verzorgen ook nog eens een (betaalde) baan.

We gaan deze avond ook inzoomen op de combinatie werk en mantelzorg. 1 op de 5 mantelzorgers werkt; deze combinatie kan invloed hebben op zowel je werk als op je zelf. Het is dus belangrijk dat je een goede combinatie tussen deze 2 vind. Maar hoe doe je dit? Wat is er wettelijk gezien mogelijk? Wat is het belang van de mantelzorger, maar ook wat is het belang voor een organisatie? We gaan op zoek naar het gezamenlijke belang en kijken hoe we een win – win situatie kunnen creëren. Belangrijk is dat je weet hoe je deze activiteiten goed kunt combineren. Ook dat wordt allemaal tijdens deze avond besproken. Aan het eind van de avond heeft u inzichten en handvatten aangereikt gekregen die u als mantelzorger verder helpen.

Wie is Michiel Teunis?
Hij is een zelfstandig mantelzorgmakelaar die als onafhankelijke persoon de belangen behartigt van de mantelzorger op het gebied van zorg, wonen, welzijn, werk en financiën. Hij is een specialist in de zorgwetten. Hij reikt informatie aan en neem regeltaken over. Het doel is om de mantelzorger te ontlasten en in balans te houden, zodat je kunt blijven mantelzorgen met een lach.

Adres:
Activiteitencentrum de Bunthoef
Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout

De zaal is open vanaf 19.30u; de presentatie begint om 20.00u tot ca 22.00u. De toegang is gratis, wel stellen wij het op prijs dat u zich van te voren aanmeldt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Aadje van Essen
Surplus Informele zorg
4900 CD Oosterhout, T: 0162 – 74 86 00