Vrijwilligers maken Dorpsplein Dorst schoon en voorzien de bloembakken van bloeiende Primula’s.

Zaterdagochtend hebben de vrijwilligers van de werkgroep Dorpsplein Dorst, het Dorpsplein en het gazon bij het beeld van de man met de geit schoongemaakt. 12 zakken afval en vuilnis was de opbrengst van deze actie. De 15 bloembakken die rondom het Dorpsplein staan zijn weer voorzien van nieuwe prachtig bloeiende primula’s. De actie heeft plaatsgevonden in het kader van NL DOET van het Oranjefonds en de Wijk Week (Nederland Schoon) van de gemeente Oosterhout.

nldoet2

Mede door een financiële bijdrage van zowel het Oranjefonds als de Gemeente Oosterhout en een aantal sponsoren is het telkens weer mogelijk om het Dorpsplein op te fleuren. Bij het beeld van de man met de geit is een nieuwe bloembak geplaatst en gevuld met vaste planten en primula’s. Op het plein staan nog twee grote schalen (bloembakken) die gedurende dit jaar vervangen gaan worden door nieuwe schalen (bloembakken). De huidige schalen (bloembakken) vertonen scheuren en gaten.
Dank aan de vrijwilligers van de werkgroep Dorpsplein Dorst voor jullie inzet, chapeau. Deze werkgroep is een onderdeel van de Stichting Midzomer Nachtfeest.

nldoet1