Verspreiding papieren afvalkalender in Oosterhout stopt vanaf 2022

Vanaf volgend jaar stopt de gemeente Oosterhout met het verspreiden van papieren afvalkalenders. Er wordt vanaf dan ingezet op het gebruik van de AfvalWijzer app en de website mijnafvalwijzer.nl.

Verduurzamen en kosten besparen

Jaarlijks drukt de gemeente Oosterhout 27.000 papieren afvalkalenders af om te verspreiden onder inwoners. Op maandag 12 april besloot het college het afdrukken en verspreiden van deze kalenders vanaf 2022 stop te zetten. Door deze stap te nemen wordt ieder jaar circa 30.000 euro aan kosten bespaard en wordt de gemeente Oosterhout een stukje duurzamer.

Persoonlijke digitale afvalkalender

Inwoners kunnen hun persoonlijke afvalkalender digitaal terugvinden in de AfvalWijzer app en via de website mijnafvalwijzer.nl door hun postcode in te vullen. Op de website kan iedereen de persoonlijke afvalkalender ook uitprinten. Inwoners die geen smartphone, computer, tablet of printer hebben worden verzocht om de afvalkalender bij buren, familie of vrienden uit te printen. Wanneer dit geen optie is, kunnen inwoners altijd een afvalkalender bestellen via de Helpdesk Afval van de gemeente Oosterhout.