Wanneer mag er vuurwerk worden afgestoken?
Op oudejaarsdag vanaf 18:00 tot 02:00 uur is legaal vuurwerk afsteken toegestaan. Het is niet toegestaan om vuurwerk voor of na dit tijdstip af te steken. Als u zelf vuurwerkoverlast ervaart op momenten dat dit niet is toegestaan, kunt u de volgende stappen ondernemen:
 
Vuurwerk overlast melden?
1. Bel 14 0162 (of politie 0900-8844)
2. Meld Misdaad Anoniem (0800) 70 00 (alleen als je anoniem wil blijven en er is sprake van b.v. grote partij illegaal vuurwerk/ illegale opslag)
3. Spoed 112 (niet bij “normale” vuurwerkoverlast, alleen bij ernstige incidenten)
 
Grijp in bij agressie (niet alleen tijdens Oud en Nieuw)
Bent u getuige van agressief gedrag op straat of tegen mensen met een publieke taak, zoals buschauffeurs, ambulancemedewerkers of mensen van stadstoezicht, grijp dan als volgt in:
1. Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan;
2. Bel 112;
3. Blijf bij het slachtoffer;
4. Maak foto’s voor de politie en meld je als getuige.
 
Vuurwerkresten
Bij de officiële verkooppunten van vuurwerk krijgt u gratis een vuurwerkafvalzak mee om de vuurwerkresten in te doen. In het gemeentehuis kunt u ook gratis vuurwerkafvalzakken ophalen. De vuurwerkresten mogen bij het restafval of kunnen gratis worden ingeleverd bij de milieustraat van 2 t/m 9 januari.
 
Opruimen samen met de buurt?
Helpt u dit jaar samen met uw buren mee om de straten weer schoon te maken? Stuur voor 28 december een e-mail naar schoon@oosterhout.nl o.v.v. nieuwjaarsvegen met de datum wanneer de straat wordt schoongemaakt. Wij zorgen er dan voor dat de zakken met vuurwerkresten op de aangegeven locaties worden opgehaald.
 
Nieuw dit jaar: Kerstbomen worden huis aan huis opgehaald
Gratis aanbieden bij:
–       Milieustraat van dinsdag 2 januari t/m zaterdag 6 januari 2018
–       Op aanbiedplaats op GFT inzameldag in week 2
–       In bladkorf (kan t/m week 2)