Van POP station naar KOP station. Vanaf september 2014 staat aan de Spoorstraat in Dorst, dichtbij de stoplichten, een zg. POP gebouwtje (Point of Precense) Dit is een glasvezelwijkcentrale waarop de woningen op het glasvezelnetwerk worden aangesloten. In de volksmond al POP station genoemd. Eigenaar is Reggefiber, beheerder en exploitant van glasvezelnetwerken. Gemeente Oosterhout heeft aan Marijke Moolenaar gevraagd het gebouwtje te verfraaien. Het initiatief voor dit project gaat uit van Dorstenaar Walther Hoosemans, vice-voorzitter van de Gemeenteraad van Oosterhout.

pophuisje

Uit de drie ontwerpen is er een gekozen waarbij de kinderen van groep acht van de Basisschool Marcoen uit Dorst er –letterlijk- een hoofdrol in gaan vervullen. Deze groep gaat Marijke Moolenaar assisteren bij het schilderen van portretten op de muren van het gebouwtje. Dat evenement gaat in de maand mei in week 21 plaatsvinden. Binnenkort krijgt het gebouwtje de eerste gekleurde onderlaag, uitgevoerd door bouwbedrijf Gorisse.

Vervolgens worden er drie grote blokken op de muren aangebracht, die onderverdeeld zijn in vakken waarbinnen de portretten worden vormgegeven. De kinderen maken van tevoren op school een ontwerp van een portret dat ze vervolgens meenemen naar de schilders dagen, waar zij, in groepjes van vijf tot zes, de portretten op het gebouwtje gaan schilderen. Zo toveren de kinderen het POP station om tot KOP station.

Het is voor groep acht van meneer Rik Breukhoven meteen een soort afsluiting van het laatste schooljaar op de Marcoenschool. Het Kop station wordt onthuld op woensdag 3 juni om 14.00 uur. Marijke Moolenaar heeft een klein atelier aan huis waar zij, geïnspireerd door alledaagse dingen, grote abstracte olieverfschilderijen maakt. In september doet zij mee als gastexposant bij Open Ateliers Oosterhout.

Marijke Moolenaar en Walther Hoosemans.