Waar gaat het deze keer dan toch over als de kop begint met ‘toekomst muziek’?

Gaat de brandweer met andere optische geluiden rijden, gebeurt er in de organisatie het een en ander, wat bedoelen ze er toch mee.

Leuk is eigenlijk dat voorgaande voorbeelden ook werkelijkheid zijn.

Eind dit jaar of begin volgend jaar krijgen we in Dorst een ander voertuig, de nieuwe voertuigen zijn allemaal uitgerust met de zelfde optische signalen als ambulance en politie, dus ja, onze muziek wordt anders.index.1

Ook in de organisatie veranderen er zaken, dit gebeurt overigens vaak achter de schermen en wij merken daar niet meteen iets van. Cryptisch niet? De brandweer organisatie is continue bezig om te bezien waar men zaken beter kan regelen. Een veelal intern proces waar u en wij vaak weinig tot niets van merken.

De kop van deze bijdrage heeft betrekking op de gevolgen die het nieuwe voertuig met zich meebrengt. De geschiedenis herhaalt zich, want ook bij de introductie van het huidige voertuig moesten er aanpassingen plaats vinden om er zorg voor te dragen dat deze in de remise kon.

Er dient dus een verbouwing van de kazerne plaats te vinden om het toekomstige voertuig te stallen.

Naar aanleiding van deze noodzakelijke aanpassing aan de stalling wordt ook de gehele kazerne aangepast aan de eisen van de huidige tijd. U heeft het al kunnen lezen in het regeerakkoord van de nieuwe coalitie. Onze politieke vertegenwoordigers hebben zich hier achter de schermen sterk voor gemaakt. Klasse en onze dank hiervoor!

Al jaren hebben we eigenlijk 2 ruimtes. Onze instructieruimte, deze bevindt zich achter de kleine ‘rode’ loop deur.  Hierachter kunnen we instructie geven en verblijven na een oefening of uitruk. De ruimte staat vol met een grote tafel met daarachter een ‘open keuken’. O ja, uiteraard ook een aantal stoelen natuurlijk.

De andere ruimte is de stalling van de voertuigen. Inderdaad voertuigen. Sinds enkele maanden hebben we ook de beschikking over een bus. Deze manschappen bus wordt gebruikt bij oefeningen, als leden naar cursus gaan of eventueel bij een uitruk om logistieke of andere dringende zaken na te brengen of extra te verzorgen.

Samen met het uitruk voertuig betekent dit dat we bij een oefening of uitruk eerst de bus buiten moeten rijden voordat we onze kleding aan kunnen trekken. Eigenlijk een niet erg handige manier van werken. Dit komt omdat onze uitruk kleding in de stallingruimte hangt.

Deze ruimte heeft ook nog een toiletruimte en een gelegenheid om te douchen, indien gewenst.

Al met al is het een ruimte waar veel in gebeurt, maar eigenlijk is het niet meer van deze tijd. Wettelijk is het ook niet toegestaan om jezelf in dezelfde ruimte om te kleden waar de voertuigen staan.

In de plannen voor de verbouwing blijft de huidige stalling zijn functie houden. Deze moet wel groter gemaakt worden omdat het nieuwe voertuig meer lengte heeft dan het huidige.

Dit was de vorige keer ook het geval. Het huidige voertuig is een heel stuk groter dan ons vorige ‘gele gebakje’. Dit oude voertuig kon in de toenmalige stalling gewoon rondrijden! Herinnert u zich de rode schuifdeuren nog? Wij wel, pijn in je rug om deze te openen! De huidige technieken maken het ons wat dat betreft wel makkelijk, knopje indrukken en we kunnen.

Het huidige instructie lokaal wordt de omkleedruimte. Hierdoor biedt de stalling in de toekomst voldoende ruimte voor onze 2 voertuigen.

Vanwaar dan toch de muziek? Sommige van u voelen het al aankomen. Waar een hele hoop huidige en vroegere leden in de schoolbanken hebben gezeten, in de ringen of touwen hebben gehangen en wellicht hun onschuld vervolgens verloren hebben als het gaat om het kennismaken met het uitgaansleven, wordt aangepast aan ons gebruik.

De voormalige school, gymzaal en muziektempel van Dorst krijgt een fikse aanpassing te verduren en wordt ons nieuwe onderkomen.

Er zijn inderdaad geen huidige leden meer die hier in de schoolbanken hebben gezeten. Maar er zijn er nog genoeg die hier de gymlessen gevolgd hebben. Er zijn er ook die er menig uur hebben doorgebracht om de gymzaal te transformeren tot een moderne en in de wijde omgeving bekende muziektempel. Vervolgens bood deze ruimte KASZAH velen van ons een prachtige gelegenheid om uit te kunnen gaan en kennis te maken met de geneugten van het sociale leven.

In de toekomst wordt het dus onze instructieruimte. De plannen zijn om dit uit te voeren binnen de huidige contouren van de bestaande indeling en bebouwing. Aan de constructie wordt weinig veranderd. Hoe het er exact uit komt te zien? …………….de toekomst zal het uitwijzen. De voormalige muziektempel wordt een oase van rust en bezinning waar instructie en ook ontspanning met elkaar verenigd zullen worden. Wederom zit er ‘muziek’ in dit gebouw!

U kunt er vanuit gaan dat we dit ook met u zullen gaan delen. In welke vorm, op welk moment  en welke wijze, dat hoort u tegen die tijd.

In de vorige bijdrage hebben we aangegeven dat we graag in contact met u willen komen. Voor ruimtes om te oefenen, voor eventueel verzoeken etc. Hiervoor hebben we een mailadres gemaakt zodat u eenvoudig met ons in contact kunt komen.

dorstlezer@dorstblust.nl

Schroom niet om uw vragen of verzoeken bij ons neer te leggen, wij willen altijd dienstbaar zijn voor onze gemeenschap. Hier putten de leden enorm veel plezier en voldoening uit.

Tot de volgende editie, en op onze site: www.dorstblust.nl  kunt u de actualiteit blijven volgen. Zoek eens onder fotoalbums naar de verbouwing van destijds.

En alstublieft…………..hou het veilig!

Brandweer Dorst