Op weg naar een eigentijdse en toekomstbestendige accommodatie

De kleedaccommodatie van voetbalvereniging Neerlandia ’31 in Dorst wordt vernieuwd. “Neerlandia ’31 krijgt weer een eigentijdse en toekomstbestendige accommodatie”, aldus wethouder Witte (sport). Deze week starten de eerste sloopwerkzaamheden van de oude accommodatie.

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Oosterhout en voetbalvereniging Neerlandia ’31 intensief samengewerkt aan de plannen voor een nieuwe accommodatie. Het vernieuwen van de kleedaccommodatie is voor de verenging namelijk een mooie gelegenheid om ook de kantine (vanuit eigen middelen) te vernieuwen. Architectenbureau Markt 38 heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe accommodatie. Na de sloopwerkzaamheden kan Gorisse bouw b.v. van start met de bouwwerkzaamheden.

Planning

Deze week starten de werkzaamheden voor de sloop van de huidige kleedkamers en de kantine en half juni de funderingswerkzaamheden voor het nieuwe gebouw. Net voor de bouwvak wordt een begin gemaakt met de staalconstructie. Naar verwachting wordt de nieuwe accommodatie eind 2019 opgeleverd.