Paaseieren zoeken in Dorst!

Op 1e paasdag waren de kinderen van Dorst in grote getale aanwezig op het Breedven om de aldaar verstopte paaseieren te zoeken. Door de actieve werkgroep festiviteiten en de paashazen waren in bos nabij het Breedven een groot aantal paaseieren verstopt.

De kinderen werden op de toegangsweg naar het Breedven al opgewacht door de paashazen en werden al getrakteerd op een paaseitje. Onder de gezellige klanken van de kapel de Dorstse Boerkes werden de kinderen op het Breedven ontvangen. Ook de kinderen, wonende bij Stichting PIM waren aanwezig en kregen allemaal een paaseitje.

Na uitleg over het bosgebied waar de paaseieren waren verstopt, mochten de kinderen verdeeld in twee groepen met alle aanwezige papa’s, mama’s, opa’s en oma’s het bos in om een paasei te zoeken.

De paaseieren waren goed verstopt onder de bladeren en takken, maar werden door de kinderen wel gevonden. Tevens waren drie mooi gekleurde en voorzien van een strikje paaseieren verstopt. De kinderen die een gekleurd paasei hadden gevonden kregen na afloop een waardebon overhandigd voor een prijsje.

Nadat alle (???) paaseieren waren gevonden, kregen de kinderen tegen inlevering van het gevonden paasei een chocolade paashaas. De chocolade paashazen werden onder de gezellige klanken van de kapel de Dorstse Boerkes opgepeuzeld. Een klein veldmuisje dacht ook nog een paasei op te peuzelen. Een extra attractie voor de kinderen.

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken

 

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken

Namens de werkgroep Festiviteiten, Uw verslaggever ter plaatse:
Walther Hoosemans