Oosterhout, juli 2017.

Nog geen maand geleden heeft het buitengebied van Oosterhout ‘ja’ gezegd tegen de komst van glasvezel. Goed nieuws dus, want dat betekent dat na de zomer de schop in de grond gaat en de bouw van start. Maar daarmee zijn we er nog niet. Want als minimaal 70% van alle huishoudens zich voor het eind van de werkzaamheden aanmeldt, krijgen alle bewoners die meedoen maar liefst € 250 terug.

Het bleef lange tijd spannend of de grens voor vraagbundeling gehaald zou worden, maar Oosterhout maakte een flinke eindsprint. Dat resulteerde in het benodigde percentage van 55%. Daarmee is snel, betrouwbaar en vooral toekomstbestendig internet in het buitengebied binnenkort een feit en zijn bewoners klaar voor de digitale toekomst.

Inschrijven kan alsnog

Iedereen die zich overigens nog niet heeft ingeschreven, kan dat alsnog doen. Dat is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor het onderwijs, het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid, zorg en infrastructuur van het hele buitengebied. Als bovendien minimaal 70% van alle adressen zich aanmeldt, krijgt iedereen die zich ingeschreven heeft € 250 euro retour. Dat zijn dus twee extra goede redenen om alsnog te gaan voor glasvezel en twijfelaars over de streep te trekken.

Voorbereidingen in volle gang

“We zijn inmiddels druk bezig met alle voorbereidingen”, vertelt een woordvoerder van Mabib. “Uiteraard informeren we bewoners ruim van te voren over de planning en de precieze werkzaamheden. Daarnaast zullen we tijdens het graven kijken of we eventueel extra adressen die op de route liggen mee kunnen nemen. Het betreft daarbij huishoudens die een coax-aansluiting hebben en in principe dus niet in aanmerking komen voor glasvezel. Voor deze bewoners is het dus belangrijk om zowel www.nieuwsuitdorst.nl als de gemeentepagina op onze site www.mabib.nl goed in de gaten te houden voor meer informatie hierover.”