Gemeente OosterhoutMaart is een actieve maand in Oosterhout. Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart staan in het teken van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook Oosterhout doet dit jaar weer mee. De week daarna staat in het teken van Nederland Schoon. Van 14 t/m 19 maart vinden er op verschillende plekken in Oosterhout schoonmaakacties plaats.

NL Doet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart samen met duizenden organisaties in het land NL Doet. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NL Doet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. NL Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

In Oosterhout zijn ongeveer 20 vrijwilligersklussen aangemeld. Het opfleuren van de ontmoetingsruimte van Surplus Welzijn, onderhoud aan de fietsenstalling en het schoolplein van De Ontdekking en onderhoud bij Scouting Erasmus bijvoorbeeld. Meer informatie kunt u vinden op www.nldoet.nl

Nederland Schoon van 14 t/m 19 maart Tijdens de week van Nederland Schoon maken inwoners zelf hun eigen buurt schoon. De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.

Oosterhout doet dit jaar voor de veertiende keer mee aan de actie. Er hebben zich bijna 1700 inwoners aangemeld. De gemeente Oosterhout gaat dit jaar samen met partners !GO, Kinderboerderij MEK, Prisma, 13 basisscholen, 1 middelbare school en verschillende bewonersgroepen aan de slag. Meer informatie over Nederland Schoon vindt u op www.nederlandschoon.nl