oranjeStichting Midzomer Nachtfeest gaat fondsenwerven samen met het Oranje Fonds
€ 1000,- nodig voor bevordering saamhorigheid en culturele betrokkenheid in het dorp Dorst

Stichting Midzomer Nachtfeest doet mee aan NLgeeft van het Oranje Fonds. NLgeeft is een online platform waarmee mensen veilig en makkelijk aan lokale sociale initiatieven kunnen doneren. Stichting Midzomer Nachtfeest wil zo € 1000,- inzamelen voor her vergroten van de saamhorigheid en het bevorderen van de culturele betrokkenheid.

50 procent van het geschonken bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar Stichting Midzomer Nachtfeest. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in  Noord-Brabant. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij. Op www.nlgeeft.nl zoekt  Stichting Midzomer Nachtfeest nu zo veel mogelijk mensen die een steentje willen bijdragen.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen spelen een hele belangrijke rol in het bieden van kansen aan mensen die door tegenslag buiten de boot dreigen te vallen. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Via ons platform op www.nlgeeft.nl lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale garantie én fiscale voordelen oplevert voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.