Dorst, 20 juni 2015. Afgelopen zaterdag 20 juni vond de eerste Midzomer Trail Dorst plaats. Dit hardloopevenement met ruim 150 aanmeldingen vond plaats in het bosgebied bij Dorst. Om vier uur werd het startschot gegeven van de 10 kilometer trail. Daarna volgende die van de 5 kilometer.

De 5 kilometer trail werd gewonnen door de Dorstenaar Leon Elsmans in een tijd van 23:29. Bij de dames was het Cindy Holierhoek uit Breda die in een tijd van 27.15 het eerste over de finish kwam. De 10 kilomter trail werd gewonnen door Michiel van Nispen uit Breda in 38.27. Annemarie van Dongen uit De Moer was het snelst bij de dames op de 10 km in een tijd van 51.52.

MTDWinnaars

Wat is Trailrunning?
Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

Volgend jaar weer
De vele enthousiaste reacties van de deelnemers na afloop van de trail hebben de organisatie doen besluiten om volgend jaar weer de trail uit te zetten. “Was echt super! Goeie organisatie en zwaar maar gaaf parcours! Op naar volgend jaar!” aldus Michelle Slagboom.