Om zijn voorbereiding, deelname en jacht op de titel van de Australian Open en het ABN AMRO WWTT te kunnen bekostigen, heeft rolstoeltennisser Maikel Scheffers een nieuw initiatief opgepakt. Vandaag lanceert hij namelijk een landelijke crowdfunding campagne via Wij Zijn Sport, het Nederlandse crowdfunding platform voor topsport.

De Brabantse rolstoeltennisser is de huidige nummer 4 van de wereld en won al titels op Roland Garros, Wimbledon, Australian Open, US Open en brons op de Paralympics Peking 2008. In 2011/2012 stond hij zelfs een aantal maanden op de nr 1. positie van de wereldranglijst.

“Voor de toernooien reis ik de hele wereld over. Slechts 2 toernooien worden in Nederland gehouden, ik maak dus heel veel vlieguren. Voor mijn inkomsten ben ik afhankelijk van prijzengeld, dat is bij lange na niet kostendekkend”, aldus Scheffers. “Met steun van het Nationaal Paralympisch Comité en een aantal prachtige sponsors lukt het tot nog toe om mijn droom en sportieve ambities te blijven najagen. De concurrentie zit echter ook niet stil. En zonder extra financiële middelen voor begeleiding op technisch, fysiek en mentaal gebied is de top onbereikbaar”.

Dubbeltitel US Open 2013Fans worden partners
Een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 is dus zijn grote doel. Maikel wil daar alles voor doen, bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat zijn weg er naar toe optimaal is. En dat is waar iedere Nederlander een steentje aan kan bijdragen.

Te beginnen in 2014, als Maikel aansprekende resultaten wil neerzetten in Australië en op het ABN AMRO WWTT in Rotterdam. Met steun van fans is alles mogelijk. “Terugkomen uit Australië met een titel op zak zou onbeschrijflijk mooi zijn. En als je mij wilt steunen op weg daar naar toe dan wordt het daarmee ook een beetje jouw titel”, aldus de sympathieke Brabander.

Unieke tegenprestaties
Hij organiseert straks voor zijn partners clinics om zelf het rolstoeltennis te kunnen ervaren. Verder gaat hij als dank de namen vermelden op zijn trainingsshirts voor komend seizoen. En ook voor bedrijven heeft hij waardevolle tegenprestaties in petto. In ruil voor hun steun komt Maikel bijeenkomsten voor personeel of klanten opluisteren met een clinic en zijn verhalen over doorzettingsvermogen, opoffering en hard werken voor een resultaat.

Website
Op de speciale site van Wij Zijn Sport http://www.wijzijnsport.nl/campagnes/maikel-scheffers/australian-open-en-abn-amro-wwtt kan iedereen zien, lezen en uiteraard doneren om tennispartner van Maikel te worden. De campagne loopt tot 5 januari 2014.