Inloopbijeenkomst rondom werkzaamheden boswachterij Dorst

Inloopbijeenkomst rondom werkzaamheden boswachterij Dorst

De komende periode wordt op verschillende plaatsen gewerkt in boswachterij Dorst; In De Duiventoren en het gebied Seterse Bergen/Vijftigbunder. Staatsbosbeheer organiseert 4 maart a.s een inloopbijeenkomst om geïnteresseerden te informeren over de geplande werkzaamheden.

Inloopbijeenkomst rondom werkzaamheden boswachterij DorstLocatie en tijdstip bijeenkomst
Tussen 10.00-12.00 uur geven boswachters in het gebied Vijftigbunder/Seterse Bergen uitleg. Vanaf parkeerplaats Hannebroek (Hoevestraat, Dorst) wijzen bordjes u de weg naar de startlocatie.

De bijeenkomst voor de Duiventoren staat tussen 13.30-15.30 uur gepland. Startlocatie is de parkeerplaats aan de Moerkensdreef te Oosterhout.

Seterse Bergen/Vijftigbunder
In het gebied Seterse Bergen/Vijftigbunder maakt Staatsbosbeheer enkele open ruimtes om meer afwisseling in het landschap aan te brengen. We oogsten bomen om plaats te maken voor heide, grassen, lage struiken en zand.

Het zal er gaan lijken op het enkele jaren geleden aangelegde heideterreintje dat vlakbij het speelbos ligt. In het gebied komen informatiepanelen te staan met daarop kaartjes van het werkgebied en de ligging van het heideterreintje.

Duiventoren
Ook in het gebied De Duiventoren oogst Staatsbosbeheer bomen. Een deel van het bos wordt gedund: er worden verspreid enkele bomen weggehaald om de anderen bomen meer ruimte te geven om goed verder te groeien. Deze werkzaamheden zijn nodig om bosverjonging te stimuleren en houtproductie voor de toekomst mogelijk te houden.

In twee percelen maakt Staatsbosbeheer grotere open ruimtes . De bomen op deze percelen hebben geen lengte- en diktegroei meer, waardoor de tijd rijp is om op deze plekken de groei van nieuwe bomen te stimuleren. Er blijven enkele moederbomen staan die voor natuurlijke verjonging zorgen.

De jonge bomen die door de zaden van de moederbomen gaan groeien vormen uiteindelijk weer een jonge generatie bos. Toekomstige generaties kunnen op deze manier hout blijven oogsten uit het bos, zoals wij nu oogsten uit de bossen van onze voorgangers. Ook in de Duiventoren staan infopanelen met kaartjes waarop de werkgebieden zijn aangegeven.

Werkzaamheden
Door de werkzaamheden kunnen paden tijdelijk niet of moeilijk begaanbaar zijn doordat ze stukgereden worden door het werkverkeer. Dit wordt zo snel mogelijk verholpen.

Dit herstelwerk kan uitgevoerd worden zodra het totale werk is afgerond en in een periode dat de paden goed droog zijn. Staatsbosbeheer ontziet de mountainbikeroute in Vijftigbunder zoveel mogelijk. Staatsbosbeheer vraagt de bezoekers om hun begrip voor eventuele overlast.