politieInbraakpreventie en politiecontroles. Oosterhout – De politie heeft dinsdagavond 26 maart 2013 samen met de Buurtpreventieteams Kruidenbuurt en Nachtwacht een grote inbraakpreventieactie gehouden. Gelijktijdig hield de politie samen met de Belastingdienst verkeerscontroles rond deze wijken. Eerder op de dag werd al een grote controle op de Vijfeikenweg gehouden.

Buurtpreventie

Door leden van de Buurtpreventieteams Kruidenbuurt en Nachtwacht (Schildersbuurt) werd een preventieve actie uitgevoerd. In koppels werd in de wijk gesurveilleerd. Er werd daarbij gecontroleerd of de woningen, garages en schuurtjes en auto’s goed waren afgesloten. Daar waar dit niet het geval was, werden bewoners middels een brief op hun nalatigheid gewezen.

Opvallend daarbij was het feit dat 44 auto’s niet goed afgesloten waren. Ook 31 garages en 9 schuurtjes waren niet op slot. De 1093 gecontroleerde woningen waren over het algemeen wel goed afgesloten. Een ander opvallend detail was dat bij 50 woningen de kliko container door potentiële inbrekers makkelijk als opstapje kon worden gebruikt.

Politie

Bij de politiecontroles werd samengewerkt met de Belastingdienst, ook het Verkeershandhavingsteam werd ingezet. Met ANPR-apparatuur werd gescand op openstaande boetes en belastingschulden. Tussen 19.00 en 22.00 uur werd een controleplaats ingericht op de Burgemeester Elkhuijzenlaan. Er werden 510 passanten gecontroleerd.

Eerder op de middag werd op de Vijf Eikenweg in Dorst tussen 14.00 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden, deze staat los van de avondactie in Dommelbergen/Kruidenbuurt. Er werden 2384 passanten gecontroleerd. Er zijn tijdens de controles de navolgende bekeuringen uitgedeeld:

3x autogordel
3x geen of verlopen rijbewijs
1x bellen tijdens het rijden
1x geen/verkeerde verlichting
1x niet dragen helm
1x auto niet verzekerd
1x geen kentekenplaat
81x snelheidsovertreding (Vijf Eikenweg)

Belastingdienst

Er werd een automobilist gecontroleerd die nog een verkeersboete van 1176 euro en een belastingschuld van 600 euro had openstaan. Zijn auto werd buiten gebruik gesteld. De Belastingdienst legde 15 x beslag op een auto, waarbij de eigenaar eerst nog de gelegenheid krijgt om binnen vier weken zijn belastingschuld te voldoen. Drie auto’s werden gelijk afgevoerd. Een van deze auto’s was een Mercedes die eigendom is van een man die nog een schuld van 40.000 euro heeft bij de Belastingdienst. Er werd 3797- euro aan belastingschulden direct geïnd.

Bron