Logo_Theek5bNederland Leest van 1 t/m 30 november
Bibliotheekleden ontvangen een gratis boek bij Bibliotheek Theek 5

Op 1 november is het weer zover: De achtste editie van de leescampagne Nederland Leest gaat van start. De gehele maand staat het boek ‘Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans in de belangstelling. Bibliotheekleden kunnen tijdens de campagneperiode het boek gratis ophalen in de vestigingen van Bibliotheek Theek 5, zolang de voorraad strekt.

Erik of het klein insectenboek
Het boek, dat leest als een sprookje, vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed in stapt en in de wereld van de insecten terechtkomt. Daar merkt hij dat het verschil tussen insecten en mensen veel kleiner is dan hij altijd dacht. Door de belevenissen van Erik leren we de mens kennen, en diens eigenschappen van bekrompenheid en de drang naar materialisme.

Kras-en-win actie
Iedereen die het Nederland Leest boek ophaalt, krijgt ook een kraskaart mee. Hier zijn leuke prijzen mee te winnen zoals leuke culturele uitjes, dagjes weg en goedgevulde BiebBoxen! De gratis actieboekenlegger bevat een unieke code die tevoorschijn gekrast wordt. Op www.voordeelmetjebiebpas.nl staat of de code in de prijzen valt. Meedoen kan tot 30 november 2013, zolang de voorraad strekt.

Lezing over Bomans 
Op donderdag 14 november om 20.00 uur komt Antoon van der Pijll uit Rosmalen, lid van Godfried Bomans-genootschap naar bibliotheek Oosterhout Centrum. Hij vertelt over bekende, maar meer nog op minder bekende facetten van Godfried Bomans. Hij zal vertellen aan de hand van een deel van zijn omvangrijke Bomans verzame­ling van boeken, tijdschriften, LP’s en knipsels (ruim 400 exemplaren). Kaarten www.theek5.nl en in de bibliotheek.

Expositie insecten
Van 1 t/m 30 november is er in bibliotheek Oosterhout Centrum een expositie over insecten te zien.  Op woensdag 13 november en zaterdag 16 november van 14.00 tot 15.00 uur kunt u vragen stellen aan bioloog Ger Scheurkogel.

Gratis naar Naturalis en Shoppen in Newcastle
De actieboekenlegger bevat ook een coupon voor een gratis 3-daagse MiniCruise naar het Engelse New Castle. Op zaterdag 30 november hebben leden van de openbare bibliotheek gratis toegang tot Naturalis op vertoon van de Nederland Leest-pocket.