Basisschool Marcoen bruist van het leven en de energie. Wij, het team en de leerlingen, zitten zo’n schooljaar natuurlijk niet stil! ( Alhoewel sommige kinderen dat eigenlijk wel zouden moeten doen ). Naast de nodige lesstof die ze tot zich moeten nemen, is er natuurlijk ook tijd voor andere, leuke activiteiten. Dat gebeurt in de kleutergroepen in de vorm van een wandelingetje door het dorp tot de Juffendag, waarbij de kinderen een hele ochtend feestvieren op een andere locatie.

Groep 3 verdient halverwege het schooljaar een letterdiploma met steeds weer een ander thema.

Groep 4 is de klas waar kinderen de communie doen, wat nog steeds een bijzondere beleving is.

Groep 5 brengt jaarlijks een bezoek aan de IJzertijdboerderij en aansluitend een bezoek aan Klein Oosterhout of het Speelgoedmuseum.

Groep 6 gaat al een beetje richting het Voortgezet Onderwijs kijken. Ze krijgen echt huiswerk en werken dagelijks met het meenemen van een schooltas inclusief agenda. Daarnaast kijken ze regelmatig buiten de school voor een stukje educatie, zoals een bezoek aan een museum of melkveehouderij.

Groep 7 haalt dit jaar het verkeersdiploma in praktijk en theorie. Voor onze kinderen uit het dorp toch altijd weer erg wennen in de stad Oosterhout.

Groep 8 is er al helemaal klaar voor om de school af te sluiten. Maar niet voordat ze een EHBO-diploma gehaald hebben, een paar dagen op schoolkamp gaan en het jaar afsluiten met een musical. Naast al deze activiteiten zijn we het afgelopen jaar nog met vijf volle bussen op schoolreis geweest naar Toverland in Sevenum. Altijd weer een happening op hoog organisatorisch niveau!

Wilt u kijken hoe het eraan toegaat op de basisschool? Heeft u als kind op onze school gezeten en vraagt u zich af of alles nog hetzelfde is? Kom gerust langs: de deur staat open en de koffie staat klaar of is zo gezet!

Roger Hoogland