Een fraai en veilig dorpsplein

Een fraai en veilig dorpsplein

Afgelopen week zijn de bloembakken op het Dorpsplein (15x) in Dorst door een aantal vrijwilligers weer netjes gevuld met frisse roodkleurige geraniums.

De oude planten (violen) zijn verwijderd.

Dat de bloembakken weer netjes er bij staan is mogelijk gemaakt door een bijdrage van € 1000.– uit het stimuleringsfonds van de Rabobank Amerstreek.

Van dit bedrag is 1 nieuwe plantenbak aangekocht en kunnen de komende jaren de bloembakken gevuld worden met verse nieuwe planten en bloemen.

Het is niet alleen fraai dat er bloembakken op het dorpsplein staan, het is ook veilig.

Een fraai en veilig dorpsplein

Een fraai en veilig dorpsplein

De bloembakken staan zodanig opgesteld dat men niet eenvoudig naar de deur van de pinautomaat kan rijden en ook niet met de auto bij de pinautomaat kan komen.

Tevens staan de bloembakken voor de Attent/Spar winkel zodanig opgesteld dat het niet mogelijk is om met de auto tot aan de winkel te rijden. Dus fraai en veilig.

Voor inwoners van Dorst is het goed toeven op het Dorpsplein, doch ook voor passanten die even lekker kunnen uitrusten op de nieuw geplaatste banken.

Het plein ziet er weer netjes uit, nieuwe bestrating, nieuwe plantenbakken, nieuwe banken en afvalbakken en niet te vergeten een aantal nieuwe bomen.

Een fraai en veilig dorpsplein

Een fraai en veilig dorpsplein

Het plein zal officieel worden heropend op zaterdag 16 juni 2012 om 15.30 uur door Wethouder Marian Janse-Witte van de gemeente Oosterhout.

Gelijktijdig met de opening zal de nieuwe dorpsvlag worden gehesen en voor de kinderen een ballonnenwedstrijd worden gehouden.

Namens de Dorpsraad en de Stichting Midzomer Nachtfeesten nodigen we alle inwoners van ons dorp uit om op zaterdag 16 juni om 15.30 uur naar het Dorpsplein te komen.

Namens de Stichting Dorpsraad en Stichting Midzomer Nachtfeesten

Walther Hoosemans