Dynamisch dorp in het groen

Dorpsraad Dorst

Dorpsraad Dorst

In een flits surf je van de ene kant van de wereld naar de ander. Nuttige, leuke of interessante informatie vind je vaak ook dicht bij huis. BN/De Stem belicht wekelijks een site uit de regio.

Deze week: www.dorpsraad-dorst.nl 

De donkergroene letters met het motto ‘Dynamisch dorp in het groen. Samen met u!’ van de dorpsraad Dorst springen direct in het oog als je de nieuwe website van de dorpsraad opent.

Deze slagzin typeert in elk geval het uiterlijk van de site, die grotendeels groen gekleurd is en verwijst naar de ligging van Dorst in de schaduw van de bossen. De dorpsraad stelt op de website dat zij zich verantwoordelijk voelt voor de belangen van Dorst en zijn inwoners.

Communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. Dat is ook de reden dat de dorpsraad heeft besloten het internet op te gaan. De dorpsraad hoopt bovendien dat er zo interactie ontstaat met de inwoners.

De website is in korte tijd een belangrijke informatiebron geworden. Wie wil weten welke belangrijke discussies de gemoederen bezig houden in Dorst, kan terecht bij het kopje ‘onderwerpen’. Zo is een brief te zien van de gemeente Breda aan de dorpsraad waarbij een besluit wordt aangekondigd met betrekking tot de aan te leggen evenementenzone rond de Bavelse Berg.

Een bijzonder sterk punt is ook de evenementenkalender. Moeiteloos kun je per maand uitvinden wat in Dorst te doen. Januari en februari staan vol met allerlei carnavalsactiviteiten: van het bouwersbal tot de bonte sauwelavond. Het loont ook de moeite om onder het kopje ‘informatie’ te kijken bij de ‘Fiets- en wandelroute’. Hans Sprangers presenteert daar in een pdf-bestand een fraaie fiets- en wandeltocht van 12,4 kilometer door de bossen en langs de Dorstse boerderijen.

Eigenlijk levert de website een compleet plaatje. Dat is bijzonder knap, want de site is pas sinds december 2011 in de lucht. Met dit prachtige resultaat verdient de dorpsraad een dikke pluim.

vrijdag 20 januari 2012: BN de Stem