De DorstlezerDe Dorstlezer

Op verzoek van de Dorpsraad zijn in januari 2011 vijf mensen aan de slag gegaan om te kijken of de berichtgeving in Dorst verbeterd zou kunnen worden.

Al snel werd het plan opgevat om o.a. een Nieuwsblad op te zetten, vóór en dóór de mensen uit Dorst.

Een jaar lang heeft deze club mensen voorbereidend werk gedaan, o.a. de verenigingen en bedrijven in Dorst in kaart gebracht.

Vervolgens werden enquetes gehouden om de meningen te peilen over dit initiatief, én de bereidheid van de ondernemers in Dorst om medewerking te verlenen door te adverteren.

Hierop zijn alleen maar positieve reacties ontvangen!

Natuurlijk is het belangrijk dat de ondernemers in Dorst bereid zijn om advertenties te plaatsen, anders is dit initiatief financieel niet haalbaar.

Het besluit is genomen: Dit gaat lukken!

Sinds januari 2012 is er een geweldig team van 13 vrijwilligers bij elkaar, ieder met hun eigen kwaliteiten en enthousiasme: Het nieuwsblad gaat er komen, er is een informatiebord op het plein geplaatst, en de website Nieuws uit Dorst is overgenomen en totaal vernieuwd (dankzij Berrie staat het nieuws er sneller op dan de wind).

Inmiddels is iedereen keihard aan het werk om de eerste uitgave in elkaar te zetten. Eind april is het zover! Maar er was één probleem: hoe gaat het nieuwe blad heten?

Een prijsvraag uitschrijven leek een goed idee. Dat hebben we geweten: 93 reacties, fantastisch! Erg originele inzendingen zoals: Voice of Dorst, Nieuws uit de Bokkewei, Rondje Dorst, Oog op Dorst, enz.enz.

Maar één naam sprong eruit: Duidelijk, eigenlijk simpel, lang houdbaar en met de meeste stemmen gekozen:

De Dorstlezer

Ingezonden door Marc Ledeuil ! De prijs is op 9 maart jl. aan hem overhandigd.

Update 15 maart 2012:

De Dorstlezer