1,5 jaar cel voor diefstal en aanrijding. Onder invloed van GHB gedraagt de 28-jarige D.S. uit Dorst zich grensoverschrijdend. Zo pleegde hij ooit al een straatroof, reed hij onder invloed en werd hij door de politie gepakt met harddrugs en een wapen. Gisteren moest S. weer voorkomen voor de rechtbank, waar hij 18 maanden gevangenisstraf tegen zich hoorde eisen, waarvan 6 voorwaardelijk. Ook krijgt hij, als het aan het openbaar ministerie ligt, een meldgebod bij de Reclassering en moet hij zich laten opnemen in de verslavingszorg.

Op 28 september jl. was S. weer onder invloed. Op het Brabantplein zag hij een auto met draaiende motor waar niemand in zat. Hij stapte in de wagen en begon te rijden. Op dat moment sprong de bestuurder voor de auto. De (Duitse) vrouw belandde op de motorkap en wist zich vast te houden aan de ruitenwisser en zijspiegel. In plaats van dat S. remde, trapte hij nog eens extra op het gaspedaal. De vrouw viel van de auto, maar raakte niet gewond. S. vluchtte met de auto. Later stal hij in Breda kentekenplaten omdat hij bang was dat een gestolen Duitse auto te veel op zou vallen. De politie wist hem niet veel later thuis aan te houden. Voor de deur stond de auto, met daarin een fles GHB. Twee weken eerder stal hij een fiets in Terheijden.

S. bekent alles. Zijn raadsman verzoekt de rechtbank rekening te houden met het feit dat het pas op zijn 27ste helemaal misging. Nadat zijn moeder overleed en hij getraumatiseerd terugkwam uit Afghanistan, viel insomnia hem ten deel en raakte hij verslaafd aan GHB. S. zegt nu klaar te zijn met zijn verleden en hoopt zo snel mogelijk opgenomen te worden in een verslavingskliniek.

Uitspraak op 18 februari.

Bron: BNdeStem