nachtIVN Mark&Donge, Staatsbosbeheer, KNNV-Breda en NMV Markkant organiseren een bijzonder donkere natuurbeleving in het jarige Mastbos. De Bredase “Groene Groepen” en Staatsbosbeheer slaan de handen ineen en organiseren op zaterdagavond 24 oktober twee bijzondere wandelingen door het jarige Mastbos.

Er is een wandeling waarbij op diverse plekken kort gestopt wordt voor ludieke, interessante en bijzondere informatie over het belang van duisternis voor mens en dier. We noemen deze wandeling de gezinswandeling maar uiteraard is deze voor iedereen geschikt!

De tweede wandeling gaat over een langere afstand en er wordt in stilte gelopen. Er zijn slechts twee stops. De nadruk ligt op het beleven van het donker en de stilte en is daarmee wellicht minder geschikt voor kinderen.

Voor beide wandelingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Er wordt in een aantal kleine groepen gelopen, met begeleiding, zodat verdwalen vrijwel uitgesloten is. Beide wandelingen starten om half acht en duren ongeveer anderhalf tot twee uur. Vanwege de verjaardag van het Mastbos, trakteert Staatsbosbeheer na afloop op een versnapering.

Beide wandelroutes starten op dezelfde locatie waar wethouder Paul de Beer (oa verantwoordelijk voor Duurzaamheid) het startsein geeft.

Praktische info
In verband met het beperkte aantal plaatsen moet u zich opgeven via baronievanbreda@staatsbosbeheer.nl. Vermeld uw naam en adres, het aantal volwassen deelnemers en eventueel het aantal kinderen en vergeet ook niet te vermelden of u mee wilt met de stiltewandeling of de familiewandeling. U ontvangt daarna een bevestiging met de startlocatie.

Met vriendelijke groet,

Anneke Oomes
Boswachter West-Brabant

Staatsbosbeheer
West-Brabant | Bouvignelaan 35 | 4836AA Breda
T 076-5646641 | M 06-13320369
E a.oomes@staatsbosbeheer.nl | www.staatsbosbeheer.nl