plitieMinister Opstelten gaf begin september het startschot voor de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeenten, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. In de gemeente Oosterhout is ruim 14 procent van de inwoners al deelnemer van Burgernet. U toch ook?

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig.

Deelnemers met informatie kunnen met het gratis Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks bellen met de meldkamer. De informatie wordt dan direct doorgegeven aan politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

In tien procent van de gevallen heeft informatie van een burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het terugvinden van een vermiste persoon.

Meerdere adressen

U kunt zich als deelnemer op meerdere adressen aanmelden, bijvoorbeeld op uw werk- en op uw woonadres. Op die manier ontvangt u Burgernetberichten over beide locaties. In een beveiligd gedeelte van de website www.burgernet.nl kunt u bovendien aangeven wanneer u geen oproepen wilt ontvangen, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of ’s nachts. Ook kunt u aangeven dat u na werktijd niet bereikbaar bent op uw werkadres, maar wel op uw thuisadres.

Nog geen deelnemer? Kijk dan voor meer informatie op www.burgernet.nl. Deelname aan Burgernet kost u niets. Ook het telefoonnummer waarop u informatie kunt doorgeven naar aanleiding van een Burgernetactie is gratis.