Op zondag 28 augustus 2016 vindt van 10.00 tot 22.00 uur de Jacobshoeve Boerenfair plaats op het terrein van uitspanning Jacobushoeve, Steenovensebaan 29 in Dorst. Ambacht, streekproducten en beleving staan centraal op deze dag.

Oogstfeest

Tijdens de boerenfair kunt u uw ogen de kost geven bij het traditioneel oogstfeest waarbij met hulp van trekpaarden geoogst gaat worden en het kaf van het koren wordt gescheiden. Tussendoor worden diverse paardenactiviteiten georganiseerd zoals; ringsteken, stoelendans, vliegend tapijt en meerijden op de platte kar. Halverwege de middag worden we verrast door een bezoek van de Brabantse Aanspanning welke met een 30-tal oude koetsen komen. Voor de kinderen is er een groot kinderparadijs opgezet met zaklopen, koe melken, spijkerpoepen, broodjes bakken, hoefijzer werpen en nog veel meer.

arie

Streekmarkt en demonstraties.

Tussendoor kunt u lokale producten kopen op de boerenstreekmarkt met een 20-tal kramen. Van varken aan het spit tot palingroker en imker. Voor de volwassenen is ook een hoop te beleven, zoals de demonstratie van Sander Boom, NK Woodcarver, Boeren Sportclub, houtzagerij, spijkers slaan, spijkerbroekhangen en hooivork werpen. De avond wordt afgesloten met een Klompenparty en Boer Zoekt Vrouw in de stal tussen de koeien.

Aansluitend vindt om 18.15 uur de veiling plaats. Daar zullen traditioneel gezien de oogst van de dag en allerlei leuke producten van de streekmarkt geveild worden.

Parkeren is gratis en entree €2,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)