Alleenzaamheid, wat doe ik ermee?

Subkop: Gratis cursus voor mensen die zich eenzaam voelen , maar een mogelijkheid zien om iedere dag positiever in te vullen

Woensdag 13 december is de aftrap van de cursus “Alleenzaamheid” voor inwoners van Oosterhout die zich eenzaam voelen en hier iets in willen veranderen. In de wijkcentra van Oosterhout worden veel activiteiten georganiseerd waar mensen heen gaan om anderen te ontmoeten. Voor een grote groep is het deelnemen aan een dergelijke bijeenkomst alleen niet de oplossing voor hun eenzaamheid.

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om terug te kijken en weer nieuwe voornemens te maken. Stel uzelf een aantal vragen, bijvoorbeeld ”Hoe was uw jaar”, Bent u tevreden”, “Welke mooie momenten waren er”, etc. Heeft u in moeilijkere tijden steun gekregen van uw eigen omgeving? Of, voelde u zich wellicht ook alleen?

In een cursus van 6 bijeenkomsten krijgen deelnemers de kans om meer grip te krijgen op hun eenzaamheid en hun leven meer glans te geven. De cursus start 13 december met de presentatie en uitleg van het programma en een eerste kennismaking met de trainers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en mogen desgewenst ook iemand meenemen om samen deze eerste stap samen te zetten.

Na afloop van deze eerste bijeenkomst kunnen deelnemers zich definitief aanmelden voor de 5 vervolgbijeenkomsten. Alle bijeenkomsten vinden op woensdag tussen 10.00 – 12.00 uur plaats in een ruimte van de bibliotheek Oosterhout (Torenstraat 8). De data zijn 13 en 20 december, 10, 17 en 24 januari en een laatste bijeenkomst op 13 juni.

De cursusleiders zijn Margret Severijns en Corien Schaerlackens.
Voor vragen over de cursus kunt u contact opnemen met MEE Servicebureau 0416-675500. U hoeft zich niet aan te melden en er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Samenwerking
Vanuit het initiatief “Lerend innoveren” is de werkgroep Burgermatch ontstaan. Deze werkgroep bestaat uit verschillende professionals vanuit het sociaal domein in Oosterhout, t.w. Prisma, GGz Breburg, Thebe, SWT, Theek5, Mee en Surplus die met elkaar het doel gesteld hebben een innovatie neer te zetten rondom het thema Participatie: Vergroten van een inclusieve samenleving, waarin alle burgers meedoen