Na 21 jaar afscheid als chauffeur van de Buurtbus Molenschot-Dorst

Afgelopen vrijdag 30 maart heeft Piet Bink uit Molenschot in het bijzijn van zijn Corrie, de kinderen, de kleinkinderen en alle vrijwilligers en partners van de Buurtbus Molenschot – Dorst afscheid genomen.

Piet en Corrie en de zes kleinkinderen zijn thuis met de buurtbus opgehaald en vervolgens is een gedeelte van de route naar Oosterhout en terug naar Molenschot gereden. Terug in Molenschot hadden de kinderen van Piet en Corrie en alle vrijwillige chauffeurs en partners zich verzameld voor de kerk in Molenschot, waar Piet onder groot applaus werd ontvangen.

Vervolgens is in Restaurant de Drie Linden onder het genot van een hapje en een drankje afscheid genomen van Piet. Piet is vanaf 1991 (de oprichting) actief geweest als vrijwillig chauffeur van de buurtbus Molenschot-Dorst.

Hij heeft in al die jaren in 840 diensten van 3.5 uur (2.940 uur) en 84.000 kilometer met de bus gereden en in totaal bijna 13.000 passagiers vervoerd. Piet is verder actief geweest bij het organiseren van uitstapjes voor de vrijwilligers, de huldiging van de 100.000e passagier en in 2011 het kerstdiner.

Piet is een bijzonder mens. De voorzitter bracht in zijn toespraak een aantal leuke anekdotes voor het voetlicht. Een mooie staat van dienst die beloond werd met de bekende enveloppe (pensioen) en een mooi boeket bloemen. De buurtbus bestaat 21 jaar en heeft in al die jaren met 23 vrijwillige chauffeurs bijna 300.000 passagiers vervoerd en ruim 2.000.000 kilometer gereden.

Walther Hoosemans (Voorzitter Buurtbus Molenschot-Dorst)