Aan de slag met je DIGID

Tegenwoordig heeft iedereen een DigiD nodig om zelf overheidszaken online te regelen. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is de cursus Aan de slag met je DigiD iets voor jou.

De cursus bestaat onder andere uit: DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen, zorgverzekering, regelhulp en zoeken op overheidswebsites. De zaken regelen bij de overheid gaat steeds vaker met uw DigiD en wordt daardoor steeds belangrijker. Om je digisterker te maken, organiseren we de cursus Aan de slag met je Digid: Leer werken met de digitale overheid. De cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur en is geschikt voor mensen die al met computer en internet kunnen omgaan. Gemeente-ambtenaren ( samen met twee vrijwilliger) verzorgen de cursus en deze kan plaatsvinden in De Klip in Dorst. De kosten zijn, incl. handige stap voor stap handleiding: € 15. Ben je nog niet zo bekend met internet en/of computergebruik, dan adviseren je om eerst de gratis cursus Klik & Tik te volgen. Zie hieronder voor meer details. Aanmelden voor workshop Aan de slag met je Digid; c.bellaard@theek5.nl of 0622522218 Voor computers voor gezorgd. Max 8 deelnemers, dus voldoende begeleiding

Klik en tik; ook jij kunt de mogelijkheden van internet onder de knie krijgen

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven een reis boeken, bankzaken regelen, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, sociale media, iets kopen of verkopen dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Volg de cursus Klik en tik! Deze bestaat uit 3 dagdelen van 2 uur. Kosten 15 euro. Locatie: De Klip Aanmelden voor workshop Klik en tik; c.bellaard@theek5.nl of 0622522218 Voor computers/tablets iPad en Android) wordt gezorgd. Max 8 deelnemers, dus voldoende begeleiding.

Hoe blijf ik mijn computer/tablet de baas: veiligheid en privacy op internet

Hoe veilig zijn onze gegevens nu eigenlijk op internet? Wij gebruiken dagelijks internet, boeken reizen, betalen online, gebruiken sociale media. Zo hebben computers/tablets en internet een niet meer weg te denken plaats gekregen in ons leven. Maar gaan wij er altijd even verantwoord mee om? De volgende thema’s komen aan de orde: Veilig internetten, Wachtwoorden en accounts, Privacy, Computer beveiligen tegen internet bedreigingen, Persoonlijke gegevens op sociale media etc. U gaat zelf ook aan de slag met oefeningen. De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 2 uur. Kosten € 7.50. Locatie: De Klip in Dorst Aanmelden voor workshop Klik en tik; c.bellaard@theek5.nl of 0622522218 Voor computers/tablets wordt gezorgd. Max 8 deelnemers, dus voldoende begeleiding. Voor computers/ tablets (iPad en Android) wordt gezorgd.

BILBIOTHEEK THEEK 5 i.s.m. SURPLUS